4 zomerse cocktailrecepten

 

Wij zijn gek op van die heerlijke lange zomeravonden waar je eindeloos in de tuin of op het balkon kunt zitten. En daar hoort natuurlijk een lekker koud zomers drankje bij. Daarom geven wij je vier recepten voor frisse cocktails die perfect bij dit moment passen. Voetjes omhoog en genieten maar!


Mojito

Ingrediënten:
-          50 ml witte rum
-          60 ml bruiswater
-          15 ml limoensap
-          15 ml suikersiroop of 2 theelepels suiker
-          12 blaadjes verse munt + 1 takje voor de garnering
-          Crushed ijs

Bereiding:
-          Schenk de rum, het limoensap, het bruiswater en
de suikersiroop (of suiker) in het glas.
-          Doe de muntblaadjes erbij.
-          Kneus alles met een muddler.
-          Vul het glas tot net onder de rand met crushed ijs en roer om.
-          Garneer met een munttakje en limoenpartjes.

Cosmopolitan

Ingrediënten:
-          30 ml wodka
-          30 ml triple sec (bijv. Cointreau of Grand Marnier
-          45 ml cranberrysap
-          1 el limoensap
-          Sinaasappelpartje voor garnering
-          Handje geschaafd ijs

Bereiding:
-          Vul de shaker met het ijs, wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap.
-          Sluit de shaker af en schud krachtig heen en weer.
-          Schenk de Cosmopolitan in een gekoeld cocktailglas
-          Garneer met een partje sinaasappel.

Moscow mule

Ingrediënten:
-          45 ml wodka
-          120 ml gemberbier
-          Een halve eetlepel verse limoensap
-          Een paar ijsblokjes
-          Een schijfje limoen

Bereiding:
-          Pers een verse limoen uit. Het beste is als je het sap ook nog zeeft.
-          Voeg een halve eetlepel limoensap toe aan een groot glas met ijsblokjes.
-          Giet de wodka en daarna het gemberbier over het ijs.
-          Garneer het glas met een schijfje limoen.

Piña colada

Ingrediënten:
-          100 ml Malibu
-          50 ml kokosnootroom
-          50 ml ananassap
-          Crushed ijs
-          Een flinke hand ijsblokjes
-          Een schijfje ananas

Bereiding:
-          Vul je cocktailshaker met de Malibu, kokosnootroom, de ijsblokjes.
-          Sluit de shaker af en schud krachtig heen en weer.
-          Vul een glas met crushed ijs en schenk daar de
inhoud van de cocktailshaker overheen.
-          Vul het glas verder aan met de ananassap.
-          Garneer met een schijfje ananas.