Wijn en eten: coquilles in knoflookboter met rode wijn

 
Het concept ‘wining and dining’ is over de afgelopen jaren erg in populariteit gestegen. Mensen zijn niet alleen meer op zoek naar een goed glas wijn bij de maaltijd maar willen de volledige beleving. Zo kun je bij veel restaurants terecht waar de gerechten en wijnsoorten speciaal op elkaar zijn afgestemd en het personeel je alles kan vertellen over de unieke smaakcombinaties. Maar je kunt natuurlijk ook een lekkere wijn en goed eten thuis serveren. Creëer thuis dat authentieke restaurantgevoel met ons recept voor coquilles in knoflookboter met rode wijn.

Coquilles op een bedje van Pico de Gallo

Een gerecht met veel smaak en een verfrissend tintje: coquilles met Pico de Gallo. De coquilles worden gebakken in knoflookboter. Door de frisse Pico de Gallo komen de smaken nog meer tot zijn recht. Maak je ‘wine and dine’ avond af met een fles rode wijn met volle body. Wordt het een romantisch diner voor twee? Dan maak je met deze wijnset met opener je avond helemaal compleet!

 

Wat heb je nodig voor de Pico de Gallo? (4 personen)

• 1 rode ui

• het sap van 1 limoen

• 4 trostomaten

• een halve komkommer

• een handje koriander

• 1 bosui

• eetlepel olijfolie

• snufje peper en zout

Bereiding:

  • Snipper de rode ui, snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes, snijd de bosui in schijfjes en hak de koriander fijn.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom met de koriander, de olijfolie, de peper en zout en het limoensap en zet in de koelkast. Laat de Pico de Gallo 15 minuten op smaak komen.
 

Wat heb je nodig voor de coquilles? (4 personen)

• 500 gr coquilles

• 50 gr boter

• 4 tenen knoflook

• sap van een halve citroen

• een handje peterselie

• eetlepel olijfolie

• snufje peper en zout

Bereiding:

    • Hak de knoflook en peterselie fijn.
    • Zet een pan op laag vuur en verwarm hierin de boter. Zodra de boter begint te borrelen voeg je de knoflook, de peterselie, het sap van de citroen en het zout en peper toe. Roer goed door en laat een halve minuut inkoken. Haal daarna de pan van het vuur.
    • Verwarm ondertussen de eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Als hij goed heet is kunnen de coquilles in de pan. Let erop dat ze niet op elkaar mogen liggen en gebruik als dit niet mogelijk is twee pannen. Bak de coquilles in 1,5 minuut per kant af. Als ze bruin worden aan de buitenkant zijn ze goed.
    • Zet de pan knoflookboter op laag vuur en voeg de coquilles toe. Schep ze voorzichtig door het botermengsel en zorg dat ze niet meer dan 30 seconden verwarmd worden.
    • Leg een bedje van de Pico de Gallo op een bord en leg de coquilles erop.
    • Eet smakelijk!


    Wijntip: een volle rode wijn, zoals een Chileense Cabernet Sauvignon, een Spaanse Tempranillo of een Zuid-Afrikaanse Tinta Barroca.


    Ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook onze andere blogs over cocktails, eten, en meer!