Wijn en eten: platbroodpizza met een witte wijn Spritzer

 
In de zomer genieten we vaak van een leuk avondje borrelen of dineren. Dit kan natuurlijk op een terras, maar het is ook ontzettend gezellig in de eigen achtertuin of op het balkon. De combinatie van een goed wijntje en lekker eten maakt zo’n avond helemaal af. Daarvoor bedachten wij een licht en zomers gerecht met een sprankelend drankje: de platbroodpizza en witte wijn Spritzer. Omdat het een lichte, frisse maaltijd is met een vrij lichte wijn is deze ‘wine and dine’-combinatie perfect voor een zomerse dag!
 

Wat heb je nodig?

• 600 gr Italiaanse pastasaus

• 210 gr platbrood

• 100 gr rucola

• 250 gr cherrytomaatjes

• 150 gr zwarte olijven

• verse basilicum

• mozzarella

• peper en zout

• optioneel: rode peper


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel ongeveer 100 gr pastasaus per platbrood.
  • Snijd de cherrytomaatjes, de olijven en de mozzarella in schijfjes.
  • Hak de basilicum en optioneel de rode peper fijn.
  • Beleg de pizza’s met de tomaatjes, olijven, mozzarella, basilicum en optioneel de rode peper.
  • Zet de pizza’s 15 minuten in de oven. Laat daarna even afkoelen en begin aan het maken van je witte wijn Spritzer!

Wijntip: witte wijn Spritzer

Wat heb je nodig (4 personen)?

• 400 ml witte wijn (gebruik hiervoor een Pinot Grigio of een Viognier)

• 800 ml bruisend mineraalwater

• 1 sinaasappel

• ijsblokjes

Bereiding:

  • Zorg dat de wijn en het bruiswater goed koud zijn. Je kunt hiervoor een mooie wijnkoeler gebruiken, zo blijft je wijn ook nog koud als je lekker in de tuin zit.
  • Schenk 100 ml witte wijn en 200 ml bruiswater in een wijnglas (vier keer voor vier glazen). Vul aan met ijsblokjes en maak af met een schijfje sinaasappel!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook onze andere blogs over cocktails, eten, en meer!