Musthaves voor een coole cocktail


Hoe leuk is het om je vrienden te verrassen met zelf gemaakte cocktails? Met de juiste benodigdheden van Leopold Vienna tover je in een handomdraai je eigen huis om in een trendy cocktailbar. Welke tools zijn onmisbaar?


De shaker

Een cocktailshaker is een must als je zelf cocktails gaat maken. Hiervan zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er de cobbler shaker. Deze is uitermate geschikt voor thuisgebruik vanwege het ingebouwde zeefje dat uitschenken heel eenvoudig maakt. Een andere variant is de Boston shaker die bestaat uit een metalen beker en een glas. Voor het sluiten en openen moet je even de smaak te pakken krijgen, maar als je hier eenmaal aan gewend bent wordt het shaken extra leuk omdat je door het glas kunt zien wat er met de ingrediënten gebeurt.

De jigger

Een jigger is een maatbekertje waarmee je exact de juiste hoeveelheid drank kunt bepalen. Meestal hebben deze hulpjes twee zijden die qua inhoudsmaat van elkaar verschillen, bijvoorbeeld 20 en 40 milliliter of 30 en 50 milliliter. Welke maat gebruikt wordt hangt af van de standaard schenkmaten die gelden.

De strainer

Maak je gebruik van een cocktailshaker om jouw drankje te mixen? Dan is een strainer onmisbaar. Er bestaan meerdere soorten, maar de belangrijkste zijn de zogeheten Hawthorne strainer en de fijne zeef. Eerstgenoemde gebruik je om ijsblokjes tegen te houden wanneer je de cocktail uit de shaker schenkt. Wil je nu ook nog eens de allerfijnste ijskristallen en andere ingrediënten tegenhouden, gebruik dan de fijne zeef.

De barlepel

Een barlepel wordt gekenmerkt door een extra lange steel. Je kunt hiermee makkelijk je cocktail doorroeren. Naast roeren is een lepel ook handig om kleine hoeveelheden af te meten. Barlepels zijn er in meerdere uitvoeringen. Bijvoorbeeld met een platte onderzijde voor de cocktailtechniek layering. Ook zijn er uitvoeringen met een vorkje aan het uiteinde en zijn er barlepels in de vorm van een drinkrietje.

De muddler

Een muddler gebruik je om sappen en aroma’s uit de ingrediënten te halen om zodoende de smaken in de cocktail te versterken.

 

Meer tips en inspiratie? Lees onze andere blogs of neem een kijkje in de webshop!