Spicy Mango Margarita & Mexicaanse Ceviche Taco’s

Spicy Mango Margarita
 
Gastblog door: Cocktailicious

De Spicy Mango Margarita is een lekkere spicy margarita. Wij hebben deze cocktail gecombineerd met heerlijke Mexicaanse Ceviche Taco’s! Houd je van pittig? Dan zijn dit zeker recepten voor jou!
 

Spicy Mango Margarita


De Spicy Mango Margarita is een variant op de klassieke Margarita. Je kunt deze cocktail maken met verse mango. In dat geval maak je hem met een blender. Ik heb deze cocktail geshaket waarbij ik mango limonade van Mucho Mango gebruikt heb van het merk Arizona. Mucho Mango is op dit moment verkrijgbaar bij de Lidl en kun je ook vinden bij de Action. Wil je een Frozen Mango Margarita? Vries dan de mango de dag van te voren in of voeg dan een glas crushed ice toe voor je gaat blenden. Je krijgt dan een mooi slushy effect.

• Glas: Margaritaglas

• Smaak: fruitig, pittig

• Bereiding: gemiddeld

• Sterkte: gemiddeld

• Tijd: 4 minuten

• Aantal: 1 cocktail


Ingrediënten:

• 45 ml Tequila

• 20 ml Triple Sec

• 10 ml limoensap van een halve limoen

• 30 ml mangosap (Mucho Mango)


Benodigdheden:

• cocktailshaker

• barmaatje


Instructies:

  • Begin met het rimmen van het randje van je margaritaglas met cayennepeper.
  • Voeg met een barmaatje 45 ml Tequila, 20 ml triple sec en 30 ml mangosap toe en pers 10 ml limoensap in een shaker met ijs.
  • Even shaken tot je shaker frosty wordt aan de buitenkant.
  • Uitschenken uit de shaker zonder het ijs.
  • Garneer het glas met een mooi stukje mango.

Mexicaanse food pairing-tip: Ceviche Taco's

Spice it up met rimrandje met cayennepeper

Deze Margarita met Mango combineert heerlijk met cayenne of cayun. Cayun is iets minder hard qua pittigheid. Voor het rimrandje gebruik je een limoen die je uitsmeert over de rand van het glas. Vervolgens dip je de rand in de cayennepeper die je uitgestrooid hebt op een bordje of snijplankje.


Food pairing-tip: deze Spicy Margarita is heerlijk in combinatie met Ceviche Taco’s

Bij een Mexicaanse Margarita denk je natuurlijk aan nacho’s. En ja, die zijn altijd lekker bij een Margarita. Maar écht lekker zijn deze Ceviche Tacos. Ceviche is een Peruaans visgericht op basis van rauwe vis. Wij maakten hem met tonijn. Houd je niet van rauwe vis? Dan kun je ook gebakken garnalen of zalm gebruiken.


Bereiding Ceviche Taco's (recept voor 5 taco's):

  • Snijd 150 gram rauwe tonijn (sashimi) in kleine stukjes en laat de tonijn marineren in soyasaus (2 el) en sap van een halve limoen/citroen in een saladekom. Voeg gember slices toe (optioneel). Even mengen en daarna minimaal 2 uur laten marineren in de koelkast.
  • Snijd een halve mango, 12 tomaatjes, 1 rode ui, een kwart komkommer en 1 rode peper lekker fijn in kleine blokjes en voeg dit alles toe aan de gemarineerde tonijn.
  • Even goed mengen en verdelen over de taco’s. Het is lekker om de taco’s vlak van te voren even kort voor te verwarmen in de oven.
  • Opdienen in een gezellig opdienschaaltje met wasabi mayonaise en de Spicy Margarita’s.

Inspiratie voor je Margarita

Met de Margarita kun je goed variëren. Naast de populaire Strawberry Margarita zijn de Blue Margarita en de Watermelon Margarita heel populair. Ook top is de Pineapple Margarita met tasty cayun randje! Op zoek naar meer inspiratie? Meer cocktailrecepten en cocktails & food combinaties vind je hier!