4 herfst gin-tonics die je moet proberen!

Herfst gin-tonics
 

Wanneer de blaadjes rood, oranje en geel kleuren zoeken we niet alleen meer de warmte op maar gaan we ook op zoek naar rijkere en vollere smaken! Een aantal herfstfavorieten zijn dan ook appel, kaneel en sinaasappel. De combinatie van zoet en kruidig past perfect bij het herfstige weer. Ben jij iemand die zowel in de lente, de zomer, de herfst als de winter gin-tonics drinkt? Dan kunnen deze recepten niet in je boekje ontbreken. Dit zijn onze vier tips voor herfst gin-tonics die je moet proberen!  

 

Herfst gin-tonic 1: Kaneel en sinaasappel

De kaneel-sinaasappel gin-tonic smaakt als herfst in je glas. De rijke smaak van sinaasappel wordt gecomplementeerd door de pittige kaneel en steranijs. Een echte aanrader voor de herfst!

Ingrediënten (voor 4 cocktails):

Gin 140 ml • tonic 400 ml • vier kaneelstokjes • 4 anijssterren • 1 sinaasappel • ijsblokjes

 

Bereiding:

  1. Snijd de sinaasappel in partjes of gebruik sinaasappelschaafsel.
  2. Vul vier glazen geheel met ijsblokjes. Verdeel de gin over de glazen, daarna de tonic en roer door.
  3. Garneer met de sinaasappelpartjes, steranijs en het kaneelstokje.

Bron: Euroma

 

Herfst gin-tonic 2: Framboos en rozemarijn

In de herfst genieten we ook van zoet fruit! De frambozen in combinatie met de kruidige smaak van de rozemarijn maakt dit een echte herfstcocktail.

Ingrediënten (voor 4 cocktails):

Gin 200 ml • tonic 600 ml • 24 frambozen • 8 takjes rozemarijn • ijsblokjes

 

Bereiding:

  1. Vul een glas met ijsblokjes. Giet de gin in het glas en daarna de tonic. Roer even kort alles door elkaar.
  2. Verdeel de frambozen over de glazen.
  3. Voeg twee takjes rozemarijn toe per glas.

Bron: De Kokende Zussen

 

Herfst gin-tonic 3: Bramen en zwarte peper

Wil je een echt kruidige gin-tonic maken? Maak ‘m dan met bramen, rozemarijn en zwarte peper! Deze herfst gin-tonic geeft een echte kick.

Ingrediënten (voor 4 cocktails):

Gin 200 ml • tonic 800 ml • diepvries bramen 500 gr • poedersuiker 2 el • 4 takjes rozemarijn • ½ tl versgemalen zwarte peper • ijsblokjes

 

Bereiding:

  1. Doe ⅘ van de bramen in een kom en voeg de poedersuiker toe. Prak met een vork tot puree en schenk door een zeef.
  2. Verdeel de ijsblokjes, bramenpuree, gin en tonic over de glazen. Brand de puntjes van de naaldjes van de rozemarijn kort boven het gasfornuis en steek in het glas.
  3. Verdeel de rest van de bramen over de glazen. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Serveer direct.

Bron: Allerhande

 

Herfst gin-tonic 4: Spanish Dream

Het einde van het terrasweer is in zicht, maar het cocktailseizoen is nog lang niet voorbij! Voor de cocktailliefhebbers die ook nog op de koudere dagen genieten van een gin-tonic hebben wij de Spanish Dream bedacht. Deze gin-tonic met gin en likeur 43 brengt je zo in warmere sferen!

Ingrediënten (voor 4 cocktails):

Gin 120 ml • likeur 43 80 ml • tonic 600 ml • 4 kaneelstokjes • sinaasappelschil • ijsblokjes

 

Bereiding:

  1. Vul vier glazen met ijsblokjes. Voeg daarna de gin, de likeur 43 en de tonic toe. Roer goed door.
  2. Garneer met het kaneelstokje. Roer het stokje door het glas om de smaak af te geven.
  3. Serveer met een opgerolde sinaasappelschil bovenop de ijsblokjes.

Bron: Leopold Vienna

 

Ben je op zoek naar meer herfstcocktails? Probeer dan deze 6 lekkere koffiecocktails of de 4 meest bijzondere cocktails voor deze herfst!